Aspoň mám trénink… :-)
Recept:
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
5 polévkových lžic medu
100 g másla
2 polévkové lžíce kakaa
2 kávové lžičky perníkového koření
1 kávová lžička jedlé sody
5 kávových lžiček prášku do perníku
Těsto smícháte v míse, pokud Vám pomůže robot budete to mít snazší letos zkusila pekárnu :-)
Pozor i pokud chcete větší množství doporučuji dělat po jednotlivých dávkách.
Necháte do druhého dne odpočinout a pak válíte a vykrajujete, válíte a vykrajujete dokud Vám nedojde těsto.
Na perníčky jsem vyčetla v Apetitu dvě ozvláštnění:
Perníčky těsně po vytažení z trouby potřeme vajíčkem ve kterém je rozpuštěné červené potravinářské barvivo.
S bílou polevou krásně ladí, jiná barva mě tolik nenadchla možná jednou na ty velikonoce i s barevným bílkem….
Tzv. Vitráž, do perníčku vykrojíte okénko, do kterého těsně před koncem pečení vložíte úměrně velký kousek bomparu, který vyplní ono okénko a proti světlu tvoří krásnou průhlednou barevnou vitrínku. Samozřejmě, že i s vitrínou se dají jíst a někteří je mají i radši než bez bonbónu.
Žádné komentáře:
Okomentovat