Tak a je tu další z mého malého seriálu o dýních :-)
Dýňové rizoto jsem tvořila dvakrát, pokaždé trochu chutnalo jinak a pokaždé jsem ho dělala ze špatné rýže. Mě chutnaly obě varianty, ale pro Jardu to asi šlágr nebyl. Zkusím to příště se správnou rýží.
Recept je následující:
- 1 cibule, najemno nakrájená
- 1 dýně, vydlabaná, oloupaná, nakrájená nadrobno (Hokaido se loupat nemusí)
- 300 g rýže (chtělo by to tu rizotovou :-))
- 250 ml bílého vína
- 1,5 litru vývaru, horkého (kuřecí, hovězí, je to asi jedno)
- 100 g jemně strouhaného parmazánu
- sůl a čerstvě namletý pepř
- muškátový oříšek
V pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme cibuli a necháme ji 5 minut měknout.
Pak na ni vložíme dýni a opékejte ji cca 10 minut prostě lehce zlatavá barva.
Poté přidáme rýži cca minutku zasmahneme a pak hned víno a mícháme 2-3 minuty tak, aby se část vína odpařila.
Pak postupně (nejlépe po sběračkách :-)) přidáváme vývar, občas mícháme a vaříme 25-30 minut, hlavně tedy dokud není rýže uvařená al dente nebo raději na chuť :-).
Žádné komentáře:
Okomentovat