Tento recept jsem objevila v Apetitu a už obrázek mě okouzlil a chuť mě uhranula natolik, že toto jídlo už je v našem jídelníčku :-)
Prakticky pokaždé, když koupím květák vařím toto výjimkou je občas polévka, ale o té někdy jindy.
Ingredience:
Květák
Olivový olej
Pepř
Sůl
Tymián
Těstoviny
2 vajíčka
Smetana ke šlehání
Ořechy (v originále lískové, když nejsou, dávám i vlašské)
Troubu předehřeji na 180°C.
Květák nakrájím na drobné kousky asi tak 2 – 3 cm. Květák aám do zapékací mísy zakapu olivovým olejem, posypu tymiánem, přidám sůl a pepř a promíchám. Květák dám do trouby a peču do zlatova cca 15 – 20 min.
Pak přidám oříšky a peču ještě 8 minut.
Takhle to vypadá po vyndání z trouby:
Mezitím uvařím těstoviny.
Vyšlehám dvě vajíčka se 4 lžícemi šlehačky a 100 g parmazánu. Do uvařených těstovin rozmíchám směs s vajíčkem.
To vypadá takhle:
Pak vše promíchám dohromady a květák ihned podáváme.
A dohromady je to asi tak:
Dobrou chuť.
Já bych si dala hned :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat