Lívance z krabice? Kdo by to jedl?
Ale lívance domácí ještě teplé bych jedla klidně hned.
Budeme potřebovat:
700 ml mléka
400 g polohrubé mouky
2 vejce
20 g droždí
40 g cukru
špetku soli
Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.
Mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).
Rozpalte pánev nebo kdo má tak lívanečník a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova.
Na závěr podle libosti ochuťte. Já doporučuji skořicový cukr nebo javorový sirup:-)
Mňam, ale zítra je sobota a co budeme snídat už asi tuším :-)
Co budete snídat vy?
Žádné komentáře:
Okomentovat