úterý 28. června 2016

Bagety

Výhoda nebo spíš vychytávka na mojí domácí pekárně je systémek na pečení baget nebo housek zkusila jsem obojí jenom jednou, ale i tak se o to zkušenost s Vámi podělím :-)



Recept na domácí bagety:

170 ml vlažné vody
250 g hladké mouky
55 g celozrnné mouky
1 polévková lžíce cukru

½ lžičky soli
¾ lžičky sušeného droždí

Vše nandám do pekárny a zapnu program na kynutí těsta. Až těsto vykyne rozdělím ho na válu na 4 stejně velké části. Z každé udělám akurátní váleček do nosítka co se umisťuje do pekárny. Lehce nařežu aby bagetky vypadaly opravdu francouzsky, potřu teplým plnotučným mlékem a na program drobné pečivo upeču v pekárně.


Roztomilost sama je to super a na 4 bagetky se to opravdu skvěle hodí.


Pokud nemáte vychytávečku v pekárně, dají se úplně stejně péct v troubě na 200 °C bez větráku cca 15 minut nebo do zlatova :-)
 

Žádné komentáře:

Okomentovat