Jarda je má moc rád, ale tím že se smaží je tak často neděláme, ale když už tak už pořádnou mísu ať to za to stojí :-)
Budeme potřebovat:
- 1 kg moučných brambor2 polévkové lžíce mléka
2 vejce
3-4 lžičky sušené nebo čerstvé majoránky
4 velké stroužky česneku
sůl a pepř
6 polévkových lžic hladké moukyolej nebo sádlo na smaženíBrambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám brambory na jemném struhadle, když je toho pro celou hordu, tak v robotu.Z nastrouhaných brambor pak rukou vymačkám a vodu a sliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby mi moc nezhnědly. Přidám vejce, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a nakonec na zahuštění hladkou mouku. Směs důkladně promíchám na středně husté těsto.
Pečeme dozlatova a do křupava po obou stranách.
Bramborák jíme hned, protože nejchutnější je čerstvý.
A protože na potom nikdy nezbyde :-)
Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat