úterý 12. července 2016

Quiche Lorraine

Pamatuji si když jsem byla za Rosťou v Nancy jak jsme stáli v tom pekařství a kupovali si k večeři asi čtyři různé Quiche.

Slané koláče, které pocházejí původně z Lotrinska, kde leží i Nancy, více historie už o nich nevím...

Ale co vím, že jsou moc dobré a že je zvládnete hravě k večeři doma:


Těsto:
250 g hladké mouky
4 polévkové lžíce studené vody
125 g měkkého másla
sůl

Vypracujeme těsto, které je potřeba natlačit do formy a péct při 200°C 15 minut.


Náplň:
2 cibule nakrájet na proužky
1 menší pórek
2 menší rajčata
150 ml smetany vysoko % ní
4 vejce
200 g nastrouhaného sýra (gouda, eidam, čedar nebo klidně směs)
100 ml mléka

Až se korpus upeče, nalijeme tuto směs na těsto a pečte ještě asi 30minut při 180°C, než bude vršek zlatavý.
Pozor na velikost mísy, mě to trošku napoprvé vyběhlo, někdo má hlubší tak se tam toho vejde více...


Já mám tu z ikei a je mělčí, ale zase se moc nepřejíme :-)


 

Žádné komentáře:

Okomentovat