neděle 29. listopadu 2015

Gratin di patate e zucchine

Brambory s cuketou

Tenhle recept jsem kdysi viděla v pořadu "vaříme s Italem" nebo jak se to jmenovalo.
Vypadalo to moc lákavě. Myslím, že říkal, že to používají jako předkrm, mě se to ale líbilo jako příloha :-)

600g brambor
300g cukety
0,3 l mléka
0,2 l smetany
2 vejce
černé olivy bez pecek
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, ty zalijeme mlékem se smetanou aby byly všechny bramborové plátky ponořené.


Pomalu ohříváme, aby se smetana nesrazila.
Poté scedíme brambory, mléko se smetanou schovéme a přebytečnou vodu necháme vyvařit aby nám směs zhoustla a množství se zredukovalo.

Směs necháme vychladnout a vyšleháme s vejcem osolíme a opepříme.
Omyjeme a nakrájíme cuketu na stejně velké plátky jako brambory, já jí neloupu.


Do zápekací misky skládáme brambory a cuketu na střídačku a spíš na stojáka aby neležely celé na dně až je miska plná trošku je podrazíme, ale jen mírně.


Buď můžeme posypat nakrájenými olivami, nebo je našťouháme do mezer celou misku zakápneme olivovým olejem.

Směs z mléka a vajec nalijeme na misku a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů zapékáme asi 15min (lehce do zlata).

Podávala jsem s kuřecím masem a rajčaty.




Dobrou chuť Nik*

Žádné komentáře:

Okomentovat